HOE WERKT HET

De techniek van alle Teslion® recirculatiekappen is primair gebaseerd op het geïntegreerde ionisatieproces waardoor de kook- en bakluchtjes worden verwijderd.
Dit ioniseren is echter één van de onderdelen van een 4-fasen filter proces waardoor de Teslion® recirculatiekappen een optimaal luchtreinigingsresultaat garanderen en tot de besten van de markt behoren.
Dit 4-fasen filterproces ziet er als volgt uit:
De vuile lucht wordt aan de rand van de Teslion® recirculatiekap door een krachtige ventilator naar binnen gezogen waarna:

 1. De vuile lucht eerst door een vetfilter gevoerd wordt waarmee de lucht van alle verdampte bakvetten wordt ontdaan (dit filter is eenvoudig te verwijderen en kan in de afwasmachine gereinigd worden).
 2. Hierna de vuile lucht door een vochtfilter gezogen waardoor de kooklucht wordt ontdaan van alle verdampte vloeistoffen die bij het koken en/of bakken vrijkomen.
 3. Vervolgens komt de vuile lucht, inmiddels ontdaan van vet en vocht, in de ionisatieruimte waarin twee ionisatoren zijn gemonteerd.

  Dit zijn er twee omdat de capaciteit van één enkele ionisator (zoals soms wel gemonteerd in zgn. ‘Plasma filters’ die vaak los op een eenvoudige afzuigkap kunnen worden gemonteerd) niet voldoende is voor het ioniseren van de hoeveelheid vuile lucht die in een moderne keuken, met vaak meer en grotere kookoppervlakken, wordt gegenereerd.

  Deze twee ionisatoren doen enkelvoudig of gezamenlijk in twee standen hun werk (de Teslion® recirculatiekappen zijn in maar liefst 6 standen te gebruiken) en onttrekken de verontreinigde luchtdeeltjes aan de lucht.
  Dat doen ze door grote hoeveelheden negatieve ionen in de aanwezige ruimte te brengen.
  Deze negatief geladen deeltjes hechten zich aan de vuile luchtdeeltjes en voorzien die van een hoge elektrische lading. Hierdoor worden deze deeltjes aangetrokken door de positief geladen collector van de ionisator en de geur verdwijnt.
 4. Als laatste wordt de dan al praktisch schone lucht nog door een actief koolfilter geperst waardoor ook de eventueel aanwezige allerlaatste restjes vuile lucht verwijderd worden.
  Teslion® gebruikt daarvoor een actief koolfilter van maar liefst 4 cm dikte. De meest gangbare dikte is 1 á 1,5 cm maar Teslion® wil het allerbeste resultaat leveren en kiest dus voor een dikker filter, waarvoor een extra sterke ventilator gebruikt wordt. (noot: de gangbare recirculatiekappen op de markt maken geen gebruik van ionisatie maar slechts van een actief koolfilter van 1 á 1,5 cm dikte).