NIKOLA TESLA

De naam Teslion® is een samentrekking van “Tesl(a)” en “ion(isatie)”.
Nicola Tesla (1856-1943) was een groot natuurkundige en een man op wie de term genie zonder meer van toepassing is.

Nikola Tesla is bij het grote publiek vooral bekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnet.
Hierom heeft Elon Musk zijn volledig elektrisch aangedreven auto’s de naam Tesla gegeven waardoor de naam Tesla nu in ieder geval wel wereldwijd bekend is, zij het dat die nu dus vaak alleen verbonden wordt met elektrische auto’s.

Maar aan Nikola Tesla danken we veel meer elektrotechnische vindingen die belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van de elektrotechniek ten dienste van de mens. Hij is bijvoorbeeld de ontdekker van ionisatie, de procedure die ten grondslag ligt aan veel reinigingstechnieken.
Ook de Teslion® recirculatiekap was niet mogelijk geweest zonder deze bijzondere uitvinding van Nicola Tesla.
Nikola Tesla stond bekend als een wat excentrieke persoonlijkheid, het prototype van de warrige en een beetje gekke wetenschapper. Ook was hij totaal niet commercieel, in tegenstelling tot zijn tijdgenoot en collega/concurrent Thomas Edison, waardoor hij nog meer voor ‘gekke professor’ versleten werd.

Nikola Tesla heeft echter meer patenten op zijn naam dan Edison.
Om hem blijvend te eren is in 1960 de eenheid van magnetische fluxdichtheid naar hem vernoemd; de tesla (symbool T).

Bij Teslion® eren wij Nikola Tesla dagelijks door constant te blijven innoveren en ieder dag te streven naar een nog beter product en een nog mooiere wereld!